Sidni Šeldon - otkriće leta

22:42


Vrapci na grani znaju već koliko ja volim da čitam knjige, i da je to jedan od načina na koji najradije provodim svoje slobodno vreme. Kako rastem i sazrevam, tako se i moj čitalački ukus menja, te sam od laganih tinejdžerskih priča kakve sam čitala nekad, dospela do ozbiljnijih štiva. Uživam u trilerima i misterijama, pričama protkanim nesvakidašnnjim ljubavnim dramama, pa sam se zato ovog leta upustila u čitanje dela pisca kog moja mama obožava i rado mi preporučuje.
Sidni Šeldon, jedan je od najpoznatijih pisaca, a izuzetno je znan po svojim vrhunshunskim zapletoim koji čitaocu itekako zagolicaju maštu i nikako ne ostave ravnodušnim. Upravo tako sam se i ja osećala nakon čitanja dva njegova dela, čije ćete naslove i detaljnije o njima pročitati u daljim delovima posta.


Prva koju sam pročitala, ujedno i prva Šeldonova knjiga u mojim rukama, jeste Pesak vremena, koju sam osvojila u Marsinom darivanju još u januaru. Sklop okolnosti mi nije dozvolio da se njome pozabavim ranije, tako da sam joj se tek letos posvetila. Nosila sam je na more, jer ne važim za osobu koja smatra da na plaži treba čitati isključivo čiklite ili nešto slično tome. Tako da, za svega tri dana sam je pročitala, u pauzam između kupanja, kada sam uživala u ovom romanu.
Naime, glavnu radnju dopunjuje i sporedna, a sam uvod je upravo reč o tome, građanskom ratu koji se vodio u Španiji. Međutim, kako se prođe par stranica, priča se već izoštrava i uvodi nas u živote pojeinih ljudi, spajanje puteva, životnih odluka, iskušenja... Roman je genijalno osmišljen jer je naizgled sve jasno, a opet tako komplikovano i kompleksno, toliko da se kraj ne može ni naslutiti, a smrt pojedinih likova duboko rastuži. Ne sumnjam da ćete uživati.



Druga jeste Druga strana ponoći. Ova knjiga mi se možda još više dopala od prve, samo zbog toga što ovakav kraj nikako nisam očekivala. Mogla sam zamišljati sve i svašta, i u nastavcima, ali nikako mi na pameti nije dolazilo da će baš uslediti ono što jeste. Verujte, ovo je knjiga koju nećete ispuštati iz ruku, bar dok ne pročitate, jer ćete osetiti onaj dobro poznati osećaj nama knjigoljupcima, kada naprosto ne možemo da se odvojimo od nekog dela i njegovih strana.
Noel je poznata glumica, princeza, koja svojom izuzetnom lepotom pleni srce svakog muškarca koji je ugleda. Imala je težak period u tinejdžerskom dobu, te je jako mlada naučila da bude hladnokrvna i odmerena. Nakon što ju je čovek za koga je trebalo da se uda, ratni pilot, izigrao, Noel ostaje skrhana, ali ubeđena da će ga jednog dana pronaći i osvetiti, makar toliko da pati duplo više no što je ona.
Svako od njih dvoje nastavlja svojim životom, a kada im se staze jednom ponovo ukrste, njih dvoje bivaju optuženi zajedno za jedno ubistvo. Krajnji ishod je potpuno neočekivan i naprostpo me je oduševio.



Nažalost, pročitala sam samo dva Šeldonova dela, ali sam zasigurno pronašla pisca koji mi leži i čije knjige planiram da pročitam sve. Ako budem ovoliko oduševljena još nekom njegovom dramom, u šta ne sumnjam, budite sigurni da ću o tome pisati na svom blogu. A do tada, ove dve knjige imaju sve preporuke i jako bih volela da mi se javite sa vašim utiscima ako ih pročitate.



Da li ste čitali neko Šeldonovo delo?
Koji žanr vam najviše prija?

Email: blog.teenqueen@gmail.com
Instagram: laananass
Prethodni post: Kako preživeti srednju školu - 2

You Might Also Like

7 komentara

  1. Sindi je moj omiljeni pisac, stvarno ima super knjige! :D

    https://wwwthebeautyjournal.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Nikad nisam čula za nju, ja se držim Agathe Cristie :D ali mi se drugi roman čini super, morat ću ga pronaći u svojoj knjižari!

    Zaslužuju li blogeri i youtuberi titulu “idola”? moonstears

    ОдговориИзбриши
  3. Šeldon je moj omiljen pisac i pročitala sam neke njegove knjige. ''Pesak vremena'' je jedna od mojih omiljenih, a preporučujem ti da pročitaš ''Ispričaj mi snove'' koja je zaista predobra i nikad ne znaš šta će se sledeće desiti, a kraj je poootpuno neočekivan (bar u mom slučaju). Dugo bih pisala o čemu se radi ako bih počela ovde u komentarima, svakako imaš na netu opis te knjige. ''Druga strana ponoću'' me već neko vreme čeka da je pročitam. ☺

    Misseslandy

    ОдговориИзбриши
  4. 'Druga Strana Ponoci' je sjajna knjiga, imas i nastavak, 'Ponocne Uspomene', koji je takodje dobar. Seldon mi je jedan od omiljenih pisaca, a mogu da ti preporucim 'Ako docekam sutra' i 'Nista nije vecno'.

    ОдговориИзбриши
  5. Volim Šeldona, ali rađe se držim Karizija, Dojla ili Agate Kristi. Njihovi stilovi i zapleti mi više leže, iako je Agatu teško savladati nakon prvog dela. Takođe, prva Šeldonova knjiga koju sam pročitala bila je "Pesak vremena" koja mi se veoma dopada. Nakon toga, usledile su Krvna veza, Ništa nije večno, Pakleni planovi i Andjeo tame. Od svega, Ništa nije večno bila mi je zanimljiva, ostale takođe, ali u znatno manjoj meri. Svakako veoma mi se dopao post, volim da pišem i čitam o knjigama :)

    bbooklovers.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam čitala niti jednu knjigu ovog pisca, ali nakon toliko pohvala ću svakako morati si nabaviti neku. Imam 13 godina, ali baš i ne čitam knjige za tinedžere, nego trejlere i horore. Inače, kako i uvijek odličan post! :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  7. Predivan post! Obožavam da čitam knjige! Mislim da u kućnoj biblioteci imamo skoro sve njegove knjige. Od tih, pročitala sam samo ''Druga strana ponoći'' i veoma mi se dopala. Inače, najviše volim da čitam kriminalistiku i naučnu fantastiku. Obožavam i Donata, a pošto vidim da imas neku od njegovih, preporučujem ti da pročitaš ''Dečak od stakla''. Nadam se da će ti se ta dopasti. :)

    https://anastasijamatic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши